Het product

Waarom ShowerGuard® ?

Gewoon doucheglas kunt u nog zo vaak poetsen, na verloop van tijd verliest het toch zijn glans. Kalkhoudend water, hitte en zeep dragen er toe bijdat de oppervlakte verkleurt, vlekkerig of zelf broos wordt. Zelfs de beste schoonmaakmiddelen doen soms meer kwaad dan goed.

ShowerGuard® is een duurzaam, eenvoudig schoon te maken glasproduct
ShowerGuard®-glas is anders: het oppervlak wordt al tijdens de productie door middel van ionenstralen verzegeld.
Het ShowerGuard® ’Easy-to-clean’-oppervlak beschermt het glas op betrouwbare wijze tegen schadelijke invloeden – en dat met levenslange garantie.
Met ShowerGuard®-glas hebben glazen scheidingswanden en douchecabines slechts een minimale reiniging nodig om blijvend mooi te blijven.
ShowerGuard®-glas is buitengewoon eenvoudig schoon te houden: een zachte doek of een vochtige spons en normale huishoudelijke reinigingsmiddelen zijn voldoende. Harde en schurende borstels of reinigingsmiddelen die krassen kunnen veroorzaken, zijn niet geschikt voor ShowerGuard®-glas.

Registratie Productgarantie

Het kost veel moeite om gewoon doucheglas schoon te houden. Maar de gepatenteerde ShowerGuard-technologie zorgt ervoor dat mineralen, kalk en zeepresten niet aan het glas hechten. Een zachte doek of een vochtige spons volstaan om de schoonheid van uw doucheglas te behouden.

Algemene reinigingsinstructies :

Een zachte doek of een vochtige spons is alles wat u nodig hebt om uw doucheglas te reinigen. Normale huishoudelijke reinigingsmiddelen kunnen worden gebruikt voor een normale reiniging. Gelieve de instructies en aanbevelingen van de glasfabrikant op te volgen. Houd er rekening mee dat sommige reinigingsmiddelen ongeschikt zijn voor gecoate glasoppervlakken, metalen, marmeren tegels, messing of andere materialen.

Voorzorgs maatregelen :

Verwijder meteen alle montage- en installatiematerialen, zoals silicone, verf, etiketten en tape. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen (die ceriumoxide bevatten). Fluorwaterstof en fosforzuur tasten de coating en het glasoppervlak aan en mogen niet worden gebruikt. Gebruik geen agressieve borstels of sponzen, scheermesjes of andere scherpe voorwerpen die krassen op het glasoppervlak kunnen veroorzaken.

Uitgeven

Water dat wordt geclassificeerd als ’hard’, is rijk aan opgeloste mineralen, met name calcium en magnesium.

Na verloop van tijd kunnen deze mineralen zich op het doucheglas vasthechten en het glas een vuil en dof uitzicht geven.

Dit effect wordt tegengegaan door de gepatenteerde technologie van ShowerGuard, zodat uw glas mooi en helder blijft, welk type water u ook gebruikt.

Watertypen

Wat wordt verstaan onder zacht water ?

Zacht water heeft een laag gehalte aan calcium- en magnesiumionen. Veel gebieden in Noord-Amerika hebben zacht grondwater. Hard water kan met behulp van wateronthardingsmiddel eenvoudig in zacht water worden getransformeerd. Met wateronthardingsmiddelen worden de calcium- en magnesiumionen verwijderd en door natrium of kalium vervangen.

Wat wordt verstaan onder hard water?

Hard water bevat veel calcium en magnesium, en soms ook veel ijzer. In combinatie met zeep en chemicaliën vormt dit een niet-oplosbare kleverige aanslag, die moeilijk te verwijderen is.

Wat wordt verstaan onder hard water met opgelost kiezelzuur ?

Hard water met opgelost kiezelzuur is een extreme vorm van hard water. Kiezelzuur komt in de regel in leidingwater voor, maar normaal gesproken slechts in kleine hoeveelheden. Een grote hoeveelheid kiezelzuur kan de corrosiviteit van het glas verhogen en watervlekken veroorzaken die moeilijk te reinigen is.

Uitgeven

België

map_durete_belgique

Nederland

kaart-water-nederlands

Uitgeven